ZO KUN JE JE BANANENPLANT HET BESTE VERZORGEN

De bananenplant: een van de populairste planten op het moment. De bananenplant is niet moeilijk te verzorgen, toch is het belangrijk dat je wel weet hóe dit moet. De bananenplant komt officieel uit Zuid-Oost Azië en Australië. Maar tegenwoordig wordt ‘ie ook veel in landen met tropische temperaturen gekweekt.

De bananenplant bestaat voor maar liefst 80% uit water. Niet zo gek dus dat ‘ie veel water nodig heeft om te overleven. Het is belangrijk dat de grond nooit compleet uitdroogt. Over het algemeen genomen is zo’n 2 keer per week water geven voldoende. In de zomer mag dit worden opgevoerd tot dagelijks omdat de plant op warme dagen veel vocht verdampt via de grote bladeren. Check altijd even of de grond nog vochtig is. Als je ‘m teveel vocht geeft gaan de wortels rotten, dat wil je niet. Als de grond zo’n 5 á 6 dagen na het water geven nog vochtig is, geef je teveel water. Wanneer de bladeren slap gaan hangen is dit juist een teken van te weinig water.

Doordat de bananenplant officieel een tropische plant is, is ‘ie gek op een tropische regenbui. Helaas komen die in Nederland weinig voor. Daarom raden wij aan om de plant ongeveer 2 keer per week te sproeien. Doe dit direct met het water geven en je bent voor de rest van de week klaar. Sproei niet alleen de bovenkant van de bladeren, maar ook aan de onderkant. Op deze manier maakt ongedierte geen schijn van kans. Daarnaast verwijdert het sproeien al het stof van de bladeren. Dit is belangrijk omdat de bananenplant ademt via de bladeren.

De bananenplant heeft veel zonlicht nodig. Zet ‘m daarom op een zonnige plek waar ‘ie minimaal vijf uur per dag in het zonnetje staat. Zet ‘m bij ramen op het oosten of westen direct voor het raam en bij ramen op het zuiden een stukje er vanaf. Anders kunnen de bladeren verbranden. De plant doet het minder goed bij een raam op het noorden omdat ‘ie hier te weinig zonlicht krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *