ZO STEL JE EEN KLEURENPALET VOOR IN HUIS SAMEN

Verbouwen; je hebt ze ertussen zitten die alles op het allerlaatste moment beslissen. En je hebt ze er tussen zitten die alles stapsgewijs van te voren uitplannen. Ga jij binnenkort verhuizen? Of wil je gewoon de boel graag even lekker omgooien? Maak dan voor je begint in ieder geval vast een kleurenpalet. Want of je nu ‘die van het allerlaatste moment’ bent of ‘die van de planning’, een kleurenpalet is absoluut essentieel! Het is belangrijk dat je in een leefruimte rust en eenheid creëert. De makkelijkste manier om dit te doen is om de kleuren die je gebruikt op elkaar af te stemmen. Daarbij kunnen de kleuren die je gebruikt in huis erg stijlbepalend zijn. Houd je van een natuurlijke look en koop je in de winkel een kobaltblauwe stoel? Dan snap je denk ik ook wel dat het met de natuurlijke look van je interieur niet erg opschiet. Met een vooraf samengesteld kleurenpalet voorkom je zulke missers.

Een kleurenpalet voor een interieur bestaat uit minimaal drie tinten. Twee hiervan zijn overheersend. De derde kleur is de leukste van het trio. Deze zie je terug in subtiele details; bijvoorbeeld in accessoires als kaarsen, kussens of vazen. Dit mag dan ook zeker een opvallende tint zijn!

De eerste kleur is een neutrale kleur. Vaak kiezen mensen hier voor zwart of wit. Niet zo gek, want met de eerste kleur maak je de helft van de basis voor je interieur.

Bij het kiezen van de tweede kleur is het van belang dat hij mooi staat bij de eerste kleur. Probeer een kleur te vinden die in harmonie samengaat. Natuurlijk kun je hier ook spelen met contrasten. Veelvoorkomend hierin is de combinatie wit (als eerste kleur) en zwart (als tweede kleur). Lijkt dit je iets te heftig? Dan kun je ook gaan voor wit en grijs, of wit in combinatie met donker hout. 

De derde kleur geeft karakter aan een huis. Met de kleur laat je zien wat voor een persoon je bent en wat gasten van jou al gastvrouw of gastheer kunnen verwachten. Ga je voor een zachte pasteltint of ga je voor een kleur die eruit springt?

Natuurlijk komen in elk interieur uiteindelijk nog veel meer kleuren voor dan alleen de drie uit je palet. Maar met een goed uitgedacht kleurenpalet zorg je toch voor een zo rustig mogelijke sfeer in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *