Een gezond en duurzaam interieur

We doen er tegenwoordig alles aan om fit te zijn, goed te eten en zo lang mogelijk gezond en gelukkig te zijn. Tegelijkertijd is duurzaamheid het nieuwe mantra van onze levensstijl. Dus hoe doe je dat, duurzaam en gezond leven en wonen? Denk aan energie besparen, isoleren en ventileren, veel daglicht in huis, duurzame vloeren, ecologische verf en ergonomische meubelen. Laat je verrassen door slimme en duurzame oplossingen voor thuis.

Gezond isoleren is ventileren

Isolatie is een eerste stap in energiebesparing. Door goed te isoleren blijft de warmte in de winter binnen en is je huis in de zomer heerlijk koel. Maar let hiermee wel op: het gevolg is namelijk dat veel huizen luchtdicht zijn en dat is weer slecht voor je gezondheid. Goede ventilatie met verse lucht is net zo belangrijk als goede isolatie. Even een paar uur een raampje open zetten is zeker niet voldoende om de vervuilde lucht in huis als gevolg van koken, wassen, douchen, werken, slapen en het toilet te verbeteren. Voor de noodzakelijke verversing van de lucht in huis zijn er zogeheten decentrale systemen ontwikkeld die de lucht afzuigen en waarbij direct buitenlucht in een ruimte wordt aangezogen. Hier zijn geen nieuwe luchttoevoerkanalen of verlaagde plafonds voor nodig omdat de lucht in elke ruimte rechtstreeks van buiten komt. De Jaga ventilatiesystemen zijn vraaggestuurd; ze meten zelf CO2 en vocht en ventileren automatisch op plaatsen en tijden waar dat in huis nodig is. De Oxygen2 is een ventilatiesysteem dat op energie-efficiënte wijze zorgt voor zuivere, frisse lucht in de woning. De kant-en-klare ventilatie unit kan onzichtbaar ingebouwd worden binnen de low-H20 radiatoren. Zo heb je maar één toestel nodig voor ventilatie én verwarmen.

Interieurtip: naast goede ventilatie kun je het binnenklimaat ook verbeteren door zonwering te plaatsen, te stoken met geschikt drooghout voor de open haard en luchtzuiverende planten (o.a. palmen en varens) in huis neer te zetten.

Duurzame basis in huis

Marmoleum Cocoa is een vloerencollectie met een duurzaam karakter. Aan Marmoleum – gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten – zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit ‘geupcyclede’ restproduct van de Zaanse cacao-industrie bestaat uit doppen en schillen die anders verbrand zouden worden. Hiermee wordt nog meer bijgedragen aan de circulaire economie. Daarnaast geeft dit natuurlijke restproduct een highlight aan de unikleurige vloer. Deze collectie wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd en heeft een Red Dot Award gewonnen, een vooraanstaande internationale prijs op het gebied van design.

Persoonlijkheid

Kan een duurzame vloer ook sfeervol en trendy worden toegepast? Natuurlijk! Je kunt met de modische bruin- en natureltinten uit de Marmoleum Cocoa collectie een eigen vloerontwerp maken waarbij je kunt spelen met uitvergrootte dessins zoals cirkels, strepen of vlakken. De natuurlijke uitstraling van deze milieuvriendelijke vloer komt door de miniscule natuurlijke vezels (afkomstig van de cocoa plant) die als stipjes in de vloer een speels effect geven.

Gezond kleurtje

Verfgebruik in ons interieur kan en moet milieubewuster. Vanuit deze overtuiging is de verfcollectie van Amazona onstaan; een volledig biologisch afbreekbare krijtverf. De verf is ambachtelijk vervaardigd uit uitsluitend hoogwaardige, minerale bestanddelen en natuurlijke pigmenten. Dit maakt de krijtverf 100% natuurlijk en daarmee het enige ecologische krijtverfmerk van Nederland. Door de natuurlijke kleurpigmenten ontstaan levendige, diepe kleuren. Een Amazona-muur is daardoor altijd anders; de tint verandert met het seizoen en de lichtinval. 

Interieurtip: easy does it! Meubels of accessoires voorzie je binnen de kortste keren van een nieuw jasje, zonder dat je deze eerst hoeft te schuren of gronden. En omdat de verf niet ruikt of schadelijk is, kun je gerust binnenshuis aan de slag. Verfspetters poets je gemakkelijk weg met water en de lege verfemmer mag gewoon in de prullenbak. 

Lekker slapen

Gewoon meer comfort en daardoor een betere nachtrust krijg je met de vernieuwde boxspring collectie van Auping. Dit ‘gezonde’ slaapsysteem is duurzaam geproduceerd van kwalitatieve en ventilerende materialen. Daardoor blijft het bed lange tijd in goede conditie en voelt het elke dag aan als nieuw. De spiraalbodem en pocketveren zorgen voor een stabiele basis. Daarbij laat de 80% open structuur van de spiraalbodem steeds schone en frisse lucht door voor een comfortabel gevoel. De vernieuwde gestoffeerde matrassen en topmatrassen vormen de bovenste lagen van de boxspring. Het matras biedt ergonomische ondersteuning op basis van lichaamsgewicht, lengte en slaaphouding. Je persoonlijke voorkeur qua ligcomfort bepaalt welk topmatras het beste bij jou past.

Recycle

Matrassen en topmatrassen die aan vervanging toe zijn laat Auping recyclen tot onder andere judomatten en tapijt. Het gehele Auping boxspring assortiment is verkrijgbaar in een groot aantal verschillende stoffen en kleuren. Alle stoffen zijn recyclebaar en op zo duurzaam mogelijke wijze geproduceerd. Zo zijn voor de stof Points garens gebruikt die van gerecyclede kleding en industrieel snijafval zijn gemaakt. Voor de nieuwe stoffen Irregular en Peach (100% polyester) en Coast (100% katoen) is slechts één grondstof gebruikt, waardoor ze aan het einde van hun levensduur goed te recyclen zijn.

Red de oceaan

De tapijtcollectie Desso Denim is gemaakt van gerecyclede garens, afkomstig van onder andere oude visnetten die zijn teruggewonnen uit de oceaan. Goed voor het milieu én goed voor intensief gebruik in huis, wat dit tapijt is ijzersterk. Je kunt een kleed op maat laten maken dat goed staat in de zitkamer in de industriële woonstijl. Dit duurzame tapijt is geschikt voor het ‘zware werk’ en je kunt er ook de trap mee bekleden!

Luxe 2.0

De nieuwe luxe staat voor een perfect binnenklimaat en een duurzaam interieur met gerecyclede kleden, vintage meubelen en innovatief design. De sfeer is vooral persoonlijk en casual. Met de kleur Denim Blue creëer je meteen een rustgevend gevoel. Geef je interieur een trendy update met Desso Denim tapijt, de perfecte basis voor een zachte vloer met een doorleefd karakter.

Bewegen

We zijn eigenlijk niet gemaakt om te zitten, dus hoe meer beweging in huis hoe beter het voor ons is! Meubelen gemaakt van oude materialen en toestellen uit de gymzaal zijn dus ideaal om dat sportieve karakter van je huis een boost te geven. Vooral voor gezinnen met kinderen is deze nieuwe collectie van Gym & Classics een aanrader, want deze meubelen kunnen tegen een stootje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *