DE 4 TUINTRENDS VOOR DEZE ZOMER

Als je een tuin hebt, of dat nu groot of klein is, het zomerseizoen is al deels begonnen en gaat nu hopelijk echt doorzetten. Ben je toe aan nieuwe tuinmeubels? Wij vertellen je wat de tuintrends voor deze zomer zijn. 

Binnen-buitenmeubel

Dat binnen en buiten steeds meer bij elkaar horen, is te zien aan de nieuwste tuinmeubels. Het design, de materialen en de afwerking zijn vergelijkbaar met die van binnenmeubels. Het is dus steeds makkelijker om je interieurstijl ook buiten door te voeren. Zo is de kunststof kuipstoel er in verschillende varianten voor de tuin of het balkon, evenals de barkruk. De eettafel voor buiten heeft stoere onderstellen, zoals de kruispoot. Steeds vaker wordt hij gecombineerd met een paar stoelen en een eetbank. En ook ronde bijzettafels zie je voor buiten.

Door weer-en-wind stoffen

Door nieuw ontwikkelde stoffen is het nu mogelijk om banken die lijken alsof ze binnen horen te staan voor buiten te maken. Deze stoffen zijn ademend, schimmelbestendig en verkleuren niet. Ze kunnen het hele jaar buiten blijven, en zodra je een vlek hebt kun je deze eruit krijgen met een borstel en een beetje water.

De kleine tuin

Compacte tuinsets, bijzettafels met verschillende hoogtes en alles slim inklapbaar zonder dat het daarna nog in de weg staat. Heb je iets meer ruimte, maar niet genoeg voor een eettafel én een loungeset? Dan zijn er loungesets waarvan de tafel in hoogte verstelvaar is. Ook de banken zijn iets hoger, zodat je zowel kunt loungen als dineren.

Kleur

Meer kleur is in, maar vaak wordt toch een neutraal gekleurde tuinset aangeschaft, omdat deze lang meegaan. Wil je af en toe een andere look? Dan is het heel makkelijk om kleur aan te brengen door middel van accessoires. Sierkussens, parasols en tafelpoten die dezelfde kleur hebben als je stoelen maken je tuinset snel en makkelijk up to date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *