Dit is de Flexa Kleur van het Jaar 2020!

In 2020 is behoefte aan licht en duidelijkheid in ons leven, aldus Heleen van Gent, de kleurexpert van Flexa. Er is behoefte aan positieve connecties en relaties in de ‘echte’ wereld, terwijl de wereld juist meer en meer gedigitaliseerd en oppervlakkiger wordt. We kijken meer naar onze normen en waarden en nemen ons eigen bestaan eens onder de loep. Een nieuw decennium start en het wordt tijd om onze horizon te verbreden. We willen voor onszelf zorgen én voor elkaar. Al onze huidige wensen, ideeën en opvattingen willen we vertalen naar een interieur waar we kunnen reflecteren, waar we kunnen zorgen en onze creativiteit vrij spel kunnen geven. In 2020 zorgen we ervoor dat ons huis menselijk voelt.

Tranquil Dawn is een licht groengrijze tint met een blauwe ondertoon. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit. Tranquil Dawn is een van die kleuren die zich aanpast aan de omgeving, de lichtinval en de kleuren en materialen waarmee hij gecombineerd wordt. Er is ooit gezegd: een kleur is pas echt goed als mensen die hem zien niet weten hoe ze hem moeten noemen. En dat is precies wat Tranquil Dawn is.

De naam verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat. De kleurschakeringen die je daarin ziet, zie je ook in Tranquil Dawn. De kleur is prima te combineren met donkere en volle kleuren, als vlak of als accent. Doordat Tranquil Dawn niet te licht en niet te donker is kan deze kleur ook prima op het plafond gebruikt worden. De toepassing van Tranquil Dawn is waar de bewoner voor staat, wat men voelt en hoe men wil leven.

color-of-the-year-akzonobel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *