Zo verzorg je een vetplant

Iedere plant heeft een andere manier van verzorging nodig, dus soms kan het lastig zijn om alle planten in je interieur op de juiste manier te verzorgen. Gelukkig zijn vetplanten niet de moeilijkste, in de natuur groeien ze namelijk op plekken waar bijna geen regen valt. Maar juist daarom is het belangrijk om goed op deze plantjes te letten, je moet ze niet teveel maar ook zeker niet te weinig water geven.

1. Hoeveel water precies?

Aan de bladeren van de vetplant kun je al zien dat deze zelf vocht opslaat, dit houdt in dat het plantje heel lang zonder water kan. Je kunt het plantje het beste één keer in de vier weken water geven. Blijf wel regelmatig controleren of de bladeren niet verschrompelen. Zie je dat dit wel gebeurt? Voel dan even aan de aarde of die misschien te vochtig of te droog is.

2. Hoe lichter, hoe beter!

In de zomermaanden kunnen de plantjes prima buiten staan. Vetplanten houden namelijk van veel licht en vinden warme temperaturen heerlijk. Let er wel op dat je ze onder een afdakje zet, want een tropische bui kan ervoor zorgen dat ze verdrinken. Na de zomer kun je het plantje gewoon weer mee naar binnen nemen.

3. Verpotten

Zodra je vetplant z’n eerste verjaardag viert, is het handig om hem te verpotten. Zo’n één keer per jaar is een vetplant namelijk toe aan nieuwe, verse potgrond. De nieuwe voedingsstoffen zorgen ervoor dat het plantje gezond blijft en dus langer blijft leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *