Dit zijn dé lampentrends van 2020

In de wintermaanden zijn lampen extra belangrijk in huis, in deze periode geeft verlichting niet alleen extra sfeer, maar is het ook nog eens extra functioneel. Maar het kiezen van de juiste verlichting kan best lastig zijn, aangezien het aanbod enorm is. Om een handje te helpen vertel ik jullie graag meer over de lampentrends van 2020!

Groot, groter, grootst

Hou je van eyecatchers in je interieur? Dan is deze trend echt wat voor jou! Grote lampen worden helemaal in. Ga bijvoorbeeld voor twee grote hanglampen boven de eettafel, of één grote lamp boven een ronde tafel. 

Chic goud

Ben je gek op gouden accenten in je interieur? Dan gaat deze trend je zeker bevallen! In 2020 gaan we veel gouden accenten zien, en dit zien we ook terug in de lampen. Ga voor glimmend goud of matgoud. Beide staat dit prachtig bij velvet accessoires (die we overigens ook terug gaan zien volgend jaar).

Stoer zwart

Afgelopen jaar was zwart al razend populair, en deze kleur blijven we terugzien in 2020. Met een zwarte lamp zit je altijd goed. Als de gouden trend je aanspreekt, kun je deze ook combineren door bijvoorbeeld te kiezen voor een zwarte lamp met een gouden binnenkant. Je kunt alle kanten op met zwart, het past immers in elke stijl!

Wabi Sabi

Een terugkomende trend voor 2020 is ‘wabisabi’, waarbij het draait om de schoonheid van imperfectie. Dit zien we ook terug in de lampentrends. Denk hierbij aan fragiele en minimalistische lampen met een ruwere afwerking. 

Glas

Deze trend is geschikt voor kleine ruimtes, en we love it! Omdat je door een glazen lamp heen kunt kijken, lijkt hij minder ruimte in te nemen. Ga voor een grotere variant of voor een aantal kleinere lampen bij elkaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *