Trendrapport: Maison et Objet 2020

Elk halfjaar komen interieurontwerpers en designers bij elkaar in Parijs voor één van de belangrijkste beurzen: de Maison et Objet. Hier zien we de nieuwste trends en producten, en doen we inspiratie op voor onze ontwerpen. We kunnen wel alvast verklappen dat 2020 een geweldig jaar voor onze interieurs zal worden…

Explorer

Deze trend geeft etnische prints en handgemaakte accessoires de aandacht die ze verdienen. Een warm kleurenpalet van gebrand oker, roest en tabakskleur gecombineerd met off-white, accenten in turquoise en groenblauw zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je naar een verre bestemming gereisd bent. De materialen die in deze trend veel te zien zijn, zijn rotan, bamboe, vlechtwerk, linnen en met de hand gesneden hout.

Floral Clouds

Deze trend zagen we in 2019 al meermaals voorbijkomen, maar in 2020 blijven we deze dus ook zien: de Flower Cloud. Hierbij wordt er van droogbloemen een wolk gecreëerd en – in de meeste gevallen – boven de eettafel gehangen. Je kunt hiermee alle kanten op: van enkel een fleurig kleine cloud tot aan een enorme cloud met wat sobere tinten. 

Primary Prints

Rood, geel en blauw: deze kleuren zijn weer helemaal hot and happening in 2020! De kleuren worden in de meubels gecombineerd met strakke lijnen, terwijl de accessoires eruit springen met uitbundige patronen. Zo krijg je een evenwicht. De accessoires vertellen het verhaal van een interieur, terwijl de meubels de basis vormen. De sleutel tot succes is om zo uitbundig mogelijk te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *