Dit zijn drie belangrijke groentrends voor 2022/2023!

Dit zijn drie belangrijke groentrends voor 2022/2023!

Trend 1: Transition

Al voor de pandemie waren we op zoek naar manieren om de wereld beter en leefbaarder te maken, en boekten hierin de eerste kleine succesjes. Hier kunnen we van leren dat niet alles uit het verleden afgeserveerd hoeft te worden. Oude en nieuwe ideeën en inzichten versterken elkaar.

Het samenspel van oud en nieuw zien we terug in ons eigen gedrag. Enerzijds snakken we naar nieuw en anderzijds kijken we met weemoed terug. We koesteren het verleden en zijn bang om het los te laten. Deze uitersten komen samen in mode, kunst en design.

transition-green-trend-report-floramedia

Beeld: fotografie, concept & styling door Floramedia || Een samenspel tussen twee uitersten. De nerven van de bladeren van de Alocasia en de Aphelandra squarrosa versus de aderen in het koele marmer. Het verzacht de strakke lijnen van het glas, steen en aardewerk. De kleuren zijn aards en verstevigen de harmonieuze basis.

Trend 2: Euphoria

Voor sommigen is de toekomst die zich aftekent uitermate zonnig en vrolijk. Als in een roes kletteren zij uitbundig door het leven. Misschien ook als een manier om te vergeten en niet te hoeven zien wat er vlak onder deze kleurige oppervlakte aan de hand is.

Dit feestelijke en zonnige gevoel wordt dankbaar omarmd door de mode-, evenementen-, en designwereld. Expressie, positiviteit en het vieren van het leven, dat is waar het om draait in de trend Euphoria.

euphoria-green-trend-report-floramedia

Beeld: fotografie, concept & styling door Floramedia || De dahlia, bekend om haar schitterende kleuren en talloze vormen, is een goede partij voor de kleurrijke en expressieve patronen. Wat op het eerste gezicht een willekeurige verzameling lijkt, is in al haar verscheidenheid toch een eenheid.

Trend 3: Inside Out

De grenzen tussen thuis en werk zijn tijdens de lockdown diffuus geworden. Het bleek een tour de force om aan de keukentafel geconcentreerd te werken. En als de werkspullen in het zicht blijven liggen, is het heel verleidelijk om in gestolen uurtjes nog even snel achter de laptop te kruipen.

Hoe bepaal je wanneer je werk stopt, als het zo door elkaar loopt? Een werkruimte is dan noodzakelijk, maar een kamer in huis vrijmaken voor een kantoor is niet altijd haalbaar. Als alternatief wordt er veel uitgeweken naar de tuin, om daar als het kan een thuiskantoor te creëren.

inside-out-green-trend-report-floramedia

Beeld: fotografie, concept & styling door Floramedia || Vergrijsde groentinten stralen de rust uit die van het thuiskantoor een ideale werkplek maken.Hier verdienen de Piper sylvaticum en Monstera een prominente plek. De thuiswerker voelt zich met deze groene collega's comfortabel en geborgen.

Terug naar blog