Oliën & kruiden

Collectie: Oliën & kruiden

Olijfolie en kruiden worden in de keuken op verschillende manieren gebruikt vanwege hun smaak en aroma. Gebruik de oliën en kruiden van Sisällä bijvoorbeeld bij het koken, als dressing of marinade. Ook zijn de producten uit deze collectie heel geschikt om cadeau te geven aan een echte foodlover: van uitgebreide giftbags, een zoutblok voor op de BBQ tot aan een stijlvolle keukenrasp met verschillende refills, er is voor ieder wat wils!

Oliën en kruiden voor een stijlvol interieur

Bij Sisällä hebben we een breed aanbod aan stijlvolle smaakmakers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kitchen zoutrasp met himalayazout van RIVSALT? Of een mooi cadeaupakket van Lie Gourmet om te geven aan een echte foodie? Met stijlvolle accessoires maak je het interieur van je keuken persoonlijk, daarnaast zijn kruiden onmisbaar in een lekker gerecht. Je kunt ze op verschillende manieren toepassen:

  • Koken: olie wordt meestal gebruikt om in te bakken, braden en te frituren. Het helpt bij het maken van smaakvolle gerechten, en voorkomt dat je eten aanbakt. Olijfolie wordt vaak gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en gezondheidsvoordelen.
  • Dressing en marinade: olie wordt gebruikt als basis voor dressing en marinade. Het wordt gemengd met azijn, citroensap, kruiden en specerijen om saladedressings, vinaigrettes en marinades voor vlees, vis of groenten te maken.
  • Smaakversterking: kruiden worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen en aroma toe te voegen. Ze worden meestal toegevoegd aan soepen, sauzen, stoofschotels, vlees- en groentegerechten. Kruiden zoals basilicum, tijm, rozemarijn, oregano en koriander worden veel gebruikt in de keuken.
  • Kruidenolie: wist je dat je je olie ook kunt infuseren met kruiden om zelf een kruidenolie te maken? Dit wordt vaak gebruikt als smaakmaker of als topping voor gerechten als pizza, pasta, salades of gegrilde groenten. Populaire voorbeelden hiervan zijn basilicumolie en knoflookolie.