Onze werkwijze

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Elk interieurontwerp start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan dit gesprek ontvangt u van ons een vragenlijst, deze bespreken we samen met uw wensen voor het nieuwe interieur en nemen de ruimte door. Het kennismakingsgesprek vindt bij u thuis plaats. Laat u een woning bouwen? Zorg er dan voor dat de bouwtekeningen aanwezig zijn tijdens het gesprek.

Stijl en sfeer bepalen

Welke sfeer moet uw interieur uitstralen? Gaat u voor landelijk of eerder voor een modern interieur? Of houdt u van een compleet andere stijl dan uw partner? Alles is mogelijk! Wij maken van al uw wensen één geheel.

Op basis van het kennismakingsgesprek, uw wensen en ideeën maken wij een moodboard. Dit is een stijlplan waarin we sfeer, kleur en ideeën voor uw nieuwe interieur samenvoegen.

De ruimte indelen

Hoe benut u de ruimte optimaal? Wij maken verschillende indelingen voor uw woning, omdat er altijd meerdere manieren zijn om een ruimte goed in te delen. Ons doel is ook om u te verrassen, dat wij een indeling ontwerpen waar u zelf nooit aan gedacht zou hebben.

We laten u graag de mogelijkheden zien op basis van 3D-modellen of plattegronden. Dit is afhankelijk van het interieuradviespakket dat u kiest.

Het kleurenplan

Met kleur brengt u sfeer in een ruimte. Wij houden rekening met de ligging van uw woning en de lichtinval. We laten u een aantal kleurstalen zien, zodat u de kleuren en materialen van dichtbij kunt bekijken en kunt vasthouden.

In het kleurenplan staan tevens de kleuren en materialen voor de wanden. Wij werken dit uit op een plattegrond met kleurnummers, zodat de schilder zich hier helemaal mee kan redden.

Tussentijdse evaluatie

Wij laten u graag het moodboard en de indelingen zien. Samen bepalen we welke indeling het beste bij u past. Uiteraard is het ook mogelijk om bepaalde facetten uit een andere indeling over te nemen en indelingen samen te voegen tot een definitieve indeling.

Liggen we op één lijn? Super! Dan gaan wij aan de slag met het definitieve ontwerp. Het evaluatiemoment gebeurt via e-mail bij een beknopt interieuradvies en bij een compleet interieuradvies laten wij het graag bij u aan huis zien.

Het materialenplan

De kleuren uit het kleurenplan nemen we mee in het uitzoeken van de vloer en de raambekleding voor het materialenplan. We laten u een aantal stalen zien, zodat u de stoffen en materialen van dichtbij kunt bekijken en kunt vasthouden.

Het verlichtingsplan

Verlichting wordt veelal vergeten in interieurs. Zonde! Goede verlichting is onmisbaar in een goed uitgedacht interieur. Het bepaalt de sfeer en is natuurlijk ook nog eens functioneel. In het verlichtingsplan laten we zien welke armaturen het beste binnen uw interieur passen en stellen we een functioneel en sfeervol verlichtingsplan op.

Het meubelplan

Binnen het door u aangegeven budget gaan wij op zoek naar meubels en accessoires die perfect passen bij uw interieur. Daarvoor bezoeken we verschillende winkels en leveranciers uit de buurt.

U krijgt van ons een aankoopoverzicht. In dit overzicht staat precies waar u welke items kunt aanschaffen.

Meubels op maat

Meubels op maat zorgen voor het perfecte plaatje. Door maatwerkmeubels te combineren met bijzondere items, haalt u meer uit uw interieur. Van ons krijgt u een ontwerptekening voor de meubels op maat. Hiermee kan elke meubelmaker uit de voeten.

3D impressies van uw interieur

U bent waarschijnlijk ontzettend benieuwd naar uw nieuwe interieur en het eindresultaat van ons ontwerp. Wij maken een 3D-impressie van het ontwerp. Op die manier kunt u goed zien hoe onze adviezen uitpakken in uw ruimte. Bij elk ontwerp geven wij u meerdere impressies, zodat u de ruimte van alle kanten goed kunt bekijken.

Het eindgesprek

U ontvangt het gehele advies in een A3 boekwerk en digitaal via de mail. Het definitieve interieurontwerp nemen we ook nog samen door bij u aan huis.