Onze geboortebloem tegeltjes

Met trots presenteren wij onze prachtige geboortebloemen tegeltjes. Uniek in hun soort, want we maken ze zelf! Geen grove stickers in schreeuwende kleuren, maar een fijne en subtiele gravering in zwart, op een wit, mintgroen of poederroze handvorm tegeltje van ca 10 x 10 cm groot. En wil je het helemaal af maken, dan bestel je er natuurlijk direct het mooie beukenhouten standaardje bij!

Speciaal voor jou

een uniek én betaalbaar geschenk

binnen enkele dagen thuisbezorgd

De favoriet van onze klanten

Niet alleen in de webshop maar ook in onze winkel in Hoorn zijn de tegeltjes met geboortebloemen onwijs populair. Elke maand heeft zijn eigen geboortebloem. Geweldig leuk als kraamkado bij een geboorte, of voor een verjaardag. En wil je écht all-the-way gaan, dan kun je tegen een kleine meerprijs het tegeltje door ons laten personaliseren met je eigen tekst. Hoe tof is dat?

bestel hieronder zo'n prachtig tegeltje voor jezelf of iemand anders

 • De tegeltjes

  Wij gebruiken handvorm tegeltjes met een afmeting van ca 10 x 10 cm. Door hun wat onregelmatige vorm en glazuur stralen ze karakter uit. Elk tegeltje is uniek, en daar houden wij van!

 • De kleuren

  Alle ontwerpen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, mintgroen en poederroze. Zowel de groene als roze tegeltjes zijn subtiel van kleur waardoor de afbeelding en tekst goed tot hun recht komen.

 • De gravering

  Elk tegeltje wordt door onszelf gemaakt met zorg, aandacht en oog voor kwaliteit. De subtiele lijntekening en/of tekst in zwart gegraveerd maakt elk tegeltje persoonlijk.

 • Het standaardje

  Je kunt het tegeltje neerzetten of met een zelfklevend schilderijhaakje ophangen. Maar beter nog, bestel deze prachtige beukenhouden tegelhouder erbij en combineer het tot een handige set.

De betekenis van elke bloem

 Januari: Sneeuwklokje
De eerste bloem die na de winter verschijnt symboliseert hoop en en nieuw begin

Februari: Viooltje
Viooltjes zijn een symbool van trouw en oprechtheid

Maart: Narcis
Narcissen worden geassocieerd met de komst van de lente en nieuw leven

April: Madeliefje
Madeliefjes staan voor eenvoud en puurheid

Mei: Lelie van dalen
Het lelietje van dalen symboliseert de zoetheid en nederigheid van het leven

Juni: Roos
Rozen zijn een universeel symbool van liefde en passie

Juli: Waterlelie
De waterlelie met haar serene bloemen staat voor spiritualiteit en innerlijke vrede

Augustus: Klaproos
Klaprozen worden geassocieerd met rust en herinnering en symboliseren creativiteit

September: Klimmende winde
Deze kort bloeiende bloemen staan voor de vergankelijkheid van schoonheid en liefde, maar ook hernieuwde verbinding en vitaliteit

Oktober: Cosmea
Cosmeas symboliseren harmonie en orde en brengen vrede en kalmte

November: Chrysant
Chrysanten staan voor vreugde en langdurige vriendschap

December: Hulst
De hulst is een symbool van bescherming en geluk

Ja, zo ééntje wil ik !

Een stukje geschiedenis ...

Geboortebloemen, ook bekend als geboortemaand bloemen, zijn bloemen die geassocieerd worden met elke maand van het jaar. Elke bloem heeft een unieke betekenis en symboliek. De Romeinen associeerden bloemen al met verschillende maanden en goden. Ze geloofden dat bloemen geluk konden brengen en ze waren dan ook een belangrijk onderdeel van hun rituelen.

Tijdens het Victoriaanse tijdperk, in de 19e eeuw, werden bloemen en hun betekenissen zeer populair. Mensen gebruikten bloemen om gevoelens uit te drukken die anders niet geuit konden worden vanwege de strikte sociale normen van die tijd.

Tegenwoordig is de geboortebloem een populaire manier om een verjaardag of geboorte te vieren. Ze worden vaak gebruikt in het geboortekaartje, sieraden en andere persoonlijke geschenken.

En zo zijn onze geboortebloem tegeltjes ontstaan!

Bestel je eigen geboortebloem !