Wat zijn stainless steel sieraden?

Wat zijn stainless steel sieraden?

Stainless steel is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Dit materiaal wordt ook vaak roestvrij staal of RVS genoemd. Er bestaan diverse soorten, waarbij de legering steeds een andere samenstelling heeft. De samenstelling is afhankelijk van de toepassing van het materiaal.

Voor sieraden worden de types 304 en 316L het meeste gebruikt. Deze types hebben een laag koolstofgehalte, waardoor het materiaal gemakkelijk te bewerken is.

De voordelen van stainless steel sieraden

  • Sieraden van stainless steel zijn betaalbaar
  • Stainless steel is een sterk materiaal wat niet snel krast
  • De sieraden zijn lichtgewicht
  • Stainless steel heeft van zichzelf een mooie glans, waardoor de sieraden een luxe uitstraling krijgen
  • Sieraden van stainless steel zijn hypoallergeen
  • Stainless steel is een recyclebaar materiaal

Shop nu de prachtige stainless steel sieraden van Sisällä, in zowel goud als ziver verkrijgbaar

Bevat stainless steel nikkel?

Stainless steel wordt veelal omschreven als een hypoallergeen sieraad. Hypoallergene sieraden zijn echter niet altijd nikkelvrij. De kans op een allergische reactie wordt met een hypoallergeen sieraad alleen verminderd.

Stainless steel sieraden bevatten een zeer lage hoeveelheid nikkel (nikkelarm), waardoor de meeste mensen deze sieraden prima kunnen dragen. Als je van jezelf al weet dat je zeer gevoelig bent voor nikkel, dan raad ik stainless steel sieraden af. In dat geval zijn sieraden van (gold plated) sterling zilver, goud of titanium een betere keuze.

Kan stainless steel verkleuren?

Sieraden van stainless steel zijn ontzettend sterk en zijn mede dankzij het feit dat ze niet zouden kunnen verkleuren erg populair. Echter is dit wel mogelijk. Let op met parfum, (medische) crèmes, zonnebrandcrèmes, haarspray en dergelijke. Zorg ervoor dat deze producten eerst goed zijn ingetrokken, en doe daarna pas je sieraden in/om. Tevens kan het zijn dat stainless steel verkleurt doordat de PH-waarde van je huid verandert. Dit kan komen door het gebruik van medicijnen en/of alcohol.

Kun je douchen met stainless steel sieraden?

Op zich is het geen probleem om een keer te douchen met je stainless steel sieraden, echter raad ik het af. Het probleem ligt namelijk niet bij het kraanwater, maar de shampoo en douchegel. Hier kan mogelijk een stof in zitten wat niet samengaat met stainless steel. Als je toch je sieraden om/in hebt gehad tijdens het douchen, dan kun je ze vervolgens voorzichtig afdrogen met een zachte doek.

Let er ook op dat je absoluut niet gaat zwemmen met je stainless steel sieraden! Ondanks de naam kan het materiaal niet tegen chloor. Ook de douches in het zwembad en buitenland raden wij af, omdat er in sommige landen ook chloor in het kraanwater zit.

Wil je een duik nemen in de zee met je stainless steel sieraden? Doe maar niet! Naar het strand met je stainless steel sieraden is geen probleem, maar blijf uit de buurt van zeewater, let op met zand (schuren) en smeer je minstens een halfuur voordat je je sieraden in/om doet in met zonnebrandcrème.

Shop de sieraden van Sisällä

In de webshop vind je de door mij persoonlijk samengestelde collectie sieraden, verkrijgbaar in zowel goud als zilver kleur. En wil je ze liever in het echt bekijken dan ben je van harte welkom in mijn mooie woon- en cadeauwinkel in het gezellige centrum van Hoorn (NH), ik help je graag met kiezen. De openingstijden en het adres van de winkel vind je onderaan de pagina.