Wat zijn amberblokjes?

Amberblokjes zijn geurblokjes zonder alcohol. Van oorsprong werden de blokjes gebruikt als parfumblokje, dit gebeurde met name in Islamitische landen. Je wrijft het amberblokje bijvoorbeeld op je pols of in je nek, en de kruidige ambergeur parfumeert je huid heerlijk. Tegenwoordig worden de amberblokjes voornamelijk als huisparfum gebruikt. Het zijn dus geen zeepjes, ondanks dat ze daar vaak in eerste instantie voor worden aangezien.

Hét perfecte cadeau voor jezelf of een ander!

 
Amberblokjes: Hét perfecte cadeau voor jezelf of een ander!
Amberblokjes zijn de afgelopen jaren een echte en vooral heerlijke woontrend. Je ruikt ze direct als je een ruimte binnenloopt. Ze zijn perfect om jezelf eens cadeau te doen. Maar hoe leuk is het om een setje te maken van een schaaltje, één of twee amberblokjes erop en om het helemaal compleet te maken er nog een raspje bij. Uiteraard leuk ingepakt in een cadeauzakje dan wordt het een geweldig kadootje.

Wil je ook zo'n supertof cadeautje kopen? Bekijk snel ons assortiment geurblokjes en accessoires, en als je bij de bestelling aangeeft dat het een cadeautje is pakken we het gratis voor je in!

Waar worden amberblokjes van gemaakt?

Echte amber, ook wel ambergrijs genoemd, is een zeer duur product. Het is een soort wasachtige substantie die uit de darmen van een potvis komt. Tevens is dit één van de meest geliefde stoffen in de parfumindustrie. De naam is afgeleid van het Arabische 'anbar'. Omdat echte amber zo duur en zeldzaam is, is men vervangers gaan zoeken om toch de heerlijke ambergeur te kunnen evenaren. Door de combinatie van etherische olie, muskus amber, vanaline en rozenpoeder ontstaat er een fantastische geur die zowel voor mannen als vrouwen geschikt is.

Kun je ze ook zelf maken?

Het is bijna onmogelijk om amberblokjes zelf te maken. Hiervoor zou je de juiste ingrediënten in de juiste verhoudingen moeten gebruiken, en de juiste materialen hebben om de ingrediënten te mengen en in blokjes te gieten. Het is dus veel handiger om de blokjes in de winkel te kopen. Wat wel kan is waxmelts van een bestaand amberblokje maken. Dit kun je doen door een stukje van het blokje te smelten en dit te mengen met was voor waxmelts.

Waar kun je ze allemaal voor gebruiken?

Je kunt de amberblokjes vrijwel overal als huisparfum gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer, auto, badkamer, toilet, slaapkamer, kledingkast en dergelijke. Onderstaand een aantal voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is:

  • In je kledingkast kun je de geurblokjes in een zakje tussen je kleding hangen of op een schaaltje leggen (let op: de was kan vlekken geven op je kleding)
  • Op een mooi schaaltje leggen in een ruimte waarvan je wil dat die lekker gaat ruiken
  • Een klein stukje van een amberblokje kan ook in een was/geurbrander worden gebruikt
  • Het blokje over je huid wrijven om het als lichaamsparfum te gebruiken
  • Als je een beetje schaafsel van het amberblokje in je stofzuigerzak doet, zal de heerlijke geur worden verspreid tijdens het stofzuigen.

Welke geuren zijn er te koop?

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende geurblokjes verkrijgbaar. Onderstaand zie je een lijst met de bekendste geuren.

Original Secrets Zahra
Invicto Coral Blush Cinnamon
Bloom Alpha Eucalyptus
White Musk Black Musk Fresh Cotton
Oriental Jasmine Violet
Cool Aqua Green Tea Sky
Satin Sunshine Gentle Grey
Velvet Black Wood Midnight
Eternally Vanilla Musk Oudh
Gold Blossom Sweet Pink Amber Rose
Fresh Flower Orange Amber Fruit


Bekijk hier onze actuele voorraad van de lekkerste geuren en kleuren.

Hoe lang geuren amberblokjes?

Hoe lang de geurblokjes en het schaafsel blijven ruiken is afhankelijk van de grootte van de ruimte, temperatuur, luchtvochtigheid, tocht en dergelijke. De leverancier geeft aan dat een amberblokje ongeveer een jaar blijft geuren. Uiteraard hebben we dat zelf ook getest en inderdaad, als je regelmatig iets van het blokje afschraapt of raspt haal je de geur weer helemaal terug en kun je er ontzettend lang van genieten.

En nog een tip: Gooi dat schaafsel niet weg! Dit kun je namelijk heerlijk in de stofzuigerzak gebruiken, of in een was/geurbrander smelten. Of je doet het schaafsel los in een organza zakje en legt het in je kledingkast. Heerlijk!

Waar moet je op letten bij het gebruik?

Omdat amberblokjes gemaakt zijn van was kan het vlekken geven op bepaalde materialen. Zorg er dus altijd voor dat je het blokje op een schaaltje of bakje legt of in een zakje ophangt. De geurblokjes zijn niet geschikt voor consumptie, dus zorg dat ze buiten het bereik van kleine kinderen zijn.