Wat zijn amberblokjes?

Wat is een amberblokje?

Amberblokjes zijn geurblokjes zonder alcohol. Van oorsprong werden de blokjes gebruikt als parfumblokje, dit gebeurde met name in Islamitische landen. Je wrijft het amberblokje bijvoorbeeld op je pols of in je nek, en de kruidige ambergeur parfumeert je huid heerlijk. Tegenwoordig worden de amberblokjes voornamelijk als huisparfum gebruikt.

Amberblokjes: Hét perfecte cadeau voor jezelf of een ander!

 
Amberblokjes: Hét perfecte cadeau voor jezelf of een ander!
Amberblokjes zijn de afgelopen jaren een echte en vooral heerlijke woontrend. Je ruikt ze direct als je een ruimte binnenloopt. Ze zijn perfect om jezelf eens cadeau te doen. Maar hoe leuk is het om een setje te maken van een schaaltje, één of twee amberblokjes erop en om het helemaal compleet te maken er nog een raspje bij. Uiteraard leuk ingepakt in een cadeauzakje dan wordt het een geweldig kadootje.

Wil je ook zo'n supertof cadeautje kopen? Bekijk snel ons assortiment geurblokjes en accessoires, en als je bij de bestelling aangeeft dat het een cadeautje is pakken we het gratis voor je in!

Waar worden amberblokjes van gemaakt?

Echte amber, ook wel ambergrijs genoemd, is een zeer duur product. Het is een soort wasachtige substantie die uit de darmen van een potvis komt. Tevens is dit één van de meest geliefde stoffen in de parfumindustrie. De naam is afgeleid van het Arabische 'anbar'. Omdat echte amber zeer duur en zeldzaam is, is men vervangers gaan zoeken om toch de heerlijke ambergeur te kunnen evenaren. Door de combinatie van etherische olie, muskus amber, vanaline en rozenpoeder ontstaat er een fantastische geur die zowel voor mannen als vrouwen geschikt is.

Hoe maak je amberblokjes?

Amberblokjes zijn bijna onmogelijk om zelf te maken. Hiervoor zou je de juiste ingrediënten in de juiste verhoudingen moeten gebruiken, en de juiste materialen hebben om de ingrediënten te mengen en in blokjes te gieten. Het is dus veel handiger om de blokjes in de winkel te kopen. Wat wel kan is waxmelts van een bestaand amberblokje maken. Dit kun je doen door een stukje van het amberblokje te smelten en dit te mengen met was voor waxmelts.

Waar kun je amberblokjes voor gebruiken?

Je kunt de amberblokjes vrijwel overal als huisparfum gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer, auto, badkamer, toilet, slaapkamer, kledingkast en dergelijke. Onderstaand een aantal voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is met een amberblokje.

  • In je kledingkast kun je de geurblokjes in een zakje tussen je kleding hangen of op een schaaltje leggen (let op: de was kan vlekken geven op je kleding)
  • Op een mooi amberblokje schaaltje leggen in een ruimte waarvan je wil dat die lekker gaat ruiken
  • Een klein stukje van een amberblokje kan ook in een was/geurbrander worden gebruikt
  • Het blokje over je huid wrijven om hem als lichaamsparfum te gebruiken
  • Als je een beetje schaafsel van het amberblokje in je stofzuigerzak doet, zal de heerlijke geur worden verspreid tijdens het stofzuigen.

Welke geuren amberblokjes zijn er?

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende geuren amberblokjes verkrijgbaar. Onderstaand zie je een lijst met de bekendste geuren.

Original Secrets Zahra
Invicto Coral Blush Cinnamon
Bloom Alpha Eucalyptus
White Musk Black Musk Fresh Cotton
Oriental Jasmine Violet
Cool Aqua Green Tea Sky
Satin Sunshine Gentle Grey
Velvet Black Wood Midnight
Eternally Vanilla Musk Oudh
Gold Blossom Sweet Pink Amber Rose
Fresh Flower Orange Amber Fruit

 Hoe lang geuren amberblokjes?

Hoelang een amberblokje exact blijft geuren hangt van veel verschillende factoren af, hier is dan ook geen eenduidig antwoord op te geven. De blokjes zijn onbeperkt houdbaar, maar na verloop van tijd wen je aan de geur en verliest de buitenkant iets van de sterkste geur. Je kunt er dan een beetje vanaf schrapen, maar gooi dat schaafsel niet weg! Dit kun je namelijk heerlijk in de stofzuigerzak gebruiken, of in een was/geurbrander smelten. Ook kun je ervoor kiezen om het schaafsel los in een organza zakje te doen.

Hoe lang de geurblokjes en het schaafsel blijven ruiken is ook afhankelijk van de grootte van de ruimte, temperatuur, luchtvochtigheid, tocht en dergelijke.

Waar moet je op letten bij het gebruik van amberblokjes?

Omdat amberblokjes gemaakt zijn van was, kan het vlekken geven op bepaalde materialen. Zorg er dus altijd voor dat je het blokje op een schaaltje of bakje legt of in een zakje ophangt. De geurblokjes zijn niet geschikt voor consumptie, dus zorg dat ze buiten het bereik van kleine kinderen zijn.