Dit is de Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder

Dit is de Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder

Voor de 20e keer komt AkzoNobel wereldwijd met de 'Kleur van het Jaar'. In Nederland onder de vlag van verfmerk Flexa. Dit jaar staan de wonderen van de natuur centraal. De Kleur van het Jaar 2023 is Wild Wonder. ''Het is een positieve, natuurlijke geeltoon die ons verbindt met buiten en ons in huis beter kan laten voelen.''

''Om de inspiratie voor onze Kleur van het Jaar uit te drukken, hebben we gekozen voor de naam Wild Wonder - 'Wild' verwijst naar het vrije gevoel van de natuur, en 'Wonder' naar de natuurlijke magie die overal om ons heen is. Naast de Kleur van het Jaar is er ook een Kleurenpalet van het Jaar 2023 uitgeroepen met de naam 'Lush'. Sinds 13 september zijn de kleuren verkrijgbaar in de verfwinkel.''

Het thema en de Kleur van het Jaar 2023

Het thema gaat over de magie van de natuur, gesymboliseerd in de kracht en potentie van zaaigoed. ''De kiem waaruit de inspiratie voor de Flexa Kleurentrends 2023 is gegroeid, komt voort uit de 30e trendvoorspelling van Akzo Nobel. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en dit is het 20e jaar dat ze de Kleur van het Jaar uitroepen. We hebben wederom internationale design-experts gevraagd om hun inzichten te delen over waar de wereld heengaat, zodat we de kleuren kiezen die passen bij 2023. Met de natuur hoog op onze wereldwijde agenda, hebben we de natuur in het hart van ons verhaal gezet. We hebben niet alleen de Kleur van het Jaar Wild Wonder geïnspireerd op de natuur, maar ook het bijbehorende palet reflecteert de verschillende manieren waarop de natuur ons leert en verzorgt. De aarde is de bron van alles, brengt ons troost, inspiratie en talloze blauwdrukken om te leven. Ons verhaal voor 2023 is er om je te helpen om de wonderen van de natuur te vertalen naar jouw huis'', zegt Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab.

Vier trends, vier paletten

Rondom de Kleur van het Jaar zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurenpaletten staan voor vier trends, namelijk de voedende rol van de natuur op de geestelijke gezondheid, het samen tot bloei komen en als collectief denken, het verbinden van de oer-kennis van de natuur en ons daardoor laten inspireren en tot slot het meedeinen met het ritme van de natuur voor een evenwichtige levenscyclus.

Kleurenpalet | Lush

Het kleurenpalet van het Jaar 2023, met de Flexa Kleur van het Jaar 2023 'Wild Wonder' in de hoofdrol, vertelt het verhaal van bossen en bosgrond en bestaan uit berustende kleuren en kleuren die je moed geven. De Flexa kleur 2023 in combinatie met de zachte groene tinten en neutralen, werken in een ruimte herstellend en zorgen voor een rustige sfeer in huis. De combinaties die binnen dit kleurenpalet vallen zijn subtiel en zeer comfortabel.

Lush kleurpalet van Flexa

Kleurenpalet | Buzz

Als je denkt aan de biodiversiteit van een veld vol wilde bloemen, dan is het Buzz kleurenpalet iets voor jou. De kleuren uit dit palet brengen energie, plezier en harmonie in huis, en kunnen elke kamer in huis een gevoel van vitaliteit en levenslust geven.

Buzz kleurpalet van Flexa

Kleurenpalet | Raw

Wanneer je meer denkt aan houtkleuren, stro of paddestoelen, dan kan je beter gaan voor de kleuren uit het Raw kleurenpalet. In dit palet zijn warme, rijke kleuren te vinden die benadrukken hoe de natuur innovatie kan inspireren.

Raw kleurpalet van Flexa

Kleurenpalet | Flow

Het Flow kleurenpalet bestaat uit kleuren die je langs de kust zal tegenkomen. Deze kustkleuren doen ons denken aan het ritme en de getijden van het leven, en de hoop op vernieuwing. In het Flow kleurenpalet draait alles om het creëren van balans in huis.

Flow kleurpalet van Flexa

Terug naar blog